KTK GRONIE - strona główna
SPRAWOZDANIE z XVII Europejskiego Dnia bez Samochodu w KTK GRONIE Treenet

Członkowie Klubu Turystyki Kolarskiej GRONIE działającego przy Oddziale PTTK w Tychach 22.09.2021 roku już po raz siedemnasty wspólnie obchodzili Europejski Dzień bez Samochodu. Co roku, zarząd Klubu proponuje inną formę spędzenia tego dnia. Tym razem były to ogólnodostępne zawody  na „ROWEROWYM TORZE SPRAWNOŚCIOWYM”, które zorganizowano na parkingu przed Miejską Halą Sportową MOSiR w Tychach. Chociaż było chłodno, to we współzawodnictwie wzięło udział kilkanaście osób. – nie licząc obserwatorów. W kategoriach: KOBIET- I miejsce zajęły Małgorzata Łużny i Lucyna Ogorzelska, a II miejsce Barbara Lipowska; MĘŻCZYZN – I miejsce zajął Ryszard Wojtal, II miejsce Zbigniew Wojciechowski, III miejsce Zenon Marciniak. Tradycją tego dnia są także rozgrywane co roku  Mistrzostwa  KTK GRONIE w Bowlingu  w kręgielni „U Przewoźnika”. Tegoroczne – już piąte -  wygrał  Zbigniew Wojciechowski przed Ryszardem Wojtal oraz Ryszardem Jabłońskim. Zwycięzca otrzymał puchar – oryginalny kręgiel z  naklejką KTK GRONIE, a pozostali dyplomy pamiątkowe. Zabawa była przednia.

Do zobaczenia za rok….

Relacjonował Cezary Sawicki